Direct naar paginainhoud
Logo Gemeente Almere

“De voorschool wordt ook vaak peuterspeelzaal genoemd”

Papegaai Pip

De voorschool is een kinderopvang met VVE: Voor- en Vroegschoolse Educatie.VVE is een speciaal speel- en leerprogramma voor kinderen tussen de 2 en 4 jaar. In een veilige omgeving krijgen peuters de ruimte om onder begeleiding te spelen en zich te ontwikkelen. Ze worden uitgedaagd met spel en activiteiten. Daarbij doen ze allerlei ervaringen op. Naar de voorschool gaan is leuk en leerzaam tegelijk. Door met elkaar te spelen ontdekken peuters de wereld. De voorschool is helemaal gericht op de ontwikkeling van het kind.

“De voorschool is helemaal gericht op de ontwikkeling van het kind. Spelen staat daarbij voorop!”

Papegaai Pip

Kinderen die iets nieuws hebben geleerd zie je gewoon groeien. Het is heel bijzonder om daaraan bij te dragen. We zorgen dat de kinderen echt klaar zijn voor groep 1 als ze vier worden. Bijvoorbeeld door een kindje met een taalachterstand te stimuleren en samen veel taalspelletjes te doen. Of door te zorgen dat een onzeker kind zich veilig voelt om met andere kinderen te spelen. Elk kind benaderen we gericht op zijn of
haar eigen niveau.

Dat werkt ontzettend goed: het maakt ze weerbaar en geeft ze veel
meer zelfvertrouwen.”

Voor wie is de Voorschool?

De voorschool is voor alle peuters van 2 tot 4 jaar. Vanaf de geboorte van jouw kind ga je naar het consultatiebureau. Als jouw kind kans heeft op een taal- onderwijsachterstand, dan krijg je tijdens het 14-maanden-consult een vve-indicatie. Ook voor kinderen zonder vve-indicatie is de voorschool leuk en leerzaam tegelijk! 

Klik hier voor meer informatie over het aanmelden!