Direct naar paginainhoud
Logo Gemeente Almere

Het programma

De kinderen komen binnen en kunnen vrij spelen. De ouders mogen even blijven en meespelen. Daarna gaan we allemaal in de kring zitten en zingen we een liedje. De leidster vertelt wat we vandaag gaan doen. We gaan aan de slag: we gaan lekker kleien! We maken bolletjes klei en leggen die op een vakje met een cijfer. Natuurlijk tellen we even na of we het goed gedaan hebben! 

Het is tijd om buiten te spelen! Vandaag is het lekker warm en doen we leuke waterspelletjes, maar er is ook volop tijd voor klimmen, rennen en kletsen met de andere kinderen. Daarna luisteren we in de kring naar het verhaal dat de juf voorleest en praten we erover. Daarna zingen we het afscheidslied. 

.......Hè… is de ochtend nu al voorbij?!

Papegaai Pip

Peuters leren door te spelen

Daarom bestaat het VVE-programma op de voorschool voor een groot deel uit leerzame activiteiten. De activiteiten sluiten aan bij het thema van die week. Bijvoorbeeld: de seizoenen, eten en drinken, vakantie, kleding… Als de ochtend of middag begint, vertelt de leidster over het thema en wat de peuters gaan doen.

Elke dag heeft vaste momenten voor eten en drinken, activiteiten of vrij spelen. Al na een paar keer weet uw peuter precies wat er gaat gebeuren!

De leidsters van de groep zijn pedagogisch medewerkers. Zij hebben een opleiding gevolgd waardoor ze de ontwikkeling van peuters kunnen begeleiden en stimuleren. Ze zien precies wat uw kind al goed kan en waar uw kind extra aandacht bij nodig heeft. In elke groep begeleiden twee leidsters maximaal zestien peuters. Zij zorgen ervoor dat ieder kind de maximale aandacht krijgt. De leidsters vertellen u regelmatig wat uw kind allemaal meemaakt op de voorschool en hoe uw kind zich ontwikkelt.

Als ouder speelt u een belangrijke rol in de ontwikkeling van uw kind! De leidsters geven u tips over de activiteiten en spelletjes van die dag zodat u die ook thuis met uw kind kunt doen.

Er is ook een speciaal VVE Thuis programma. Samen met uw kind kunt u thuis aan de slag met extra spelletjes en boekjes die aansluiten bij het lesprogramma.

Op de site van De Schoor vind je meer informatie.

Papegaai Pip